Vochtproblemen onderzoeken

Vochtproblemen onderzoeken

Vochtproblemen onderzoeken is een bijna dagelijkse activiteit van bouwkundige keuring Hilversum. vochtproblemen onderzoeken

Bouwkundige keuring keuring Hilversum biedt professionele hulp bij vochtproblemen! Heeft u last van overmatig vocht binnenshuis en vraagt u zich af wat hiervan de oorzaak is? Bij bouwkundige keuring Hilversum zoeken wij het zó voor u uit. U kunt bij ons terecht voor alle varianten vochtproblemen: Optrekkend vocht, doorslaand vocht, bouwvocht, lekkagevocht, overmatig condensatievocht. Onze bouwtechnische experts kunnen vochtproblemen onderzoeken en verzekeren u van een doeltreffende aanpak tegen scherpe tarieven!

Optrekkend vocht kan ontstaan door oude funderingen binnenshuis, die als het ware het grondwater omhoog trekken. Vaak zijn de eerste tekenen van deze problematiek zichtbaar op de muren net boven de vloer. Een zogenaamde vochtkering kan dit probleem effectief tegengaan, en is tegenwoordig dan ook vrijwel standaard aanwezig in nieuwere huizen en woningen. Het betreft een vochtwerende laag, die bij het ontbreken ervan alsnog kan worden aangebracht door speciale gleuven in de gevel te maken. Een minder ingrijpende variant is het boren van gaten in de muren, welke vervolgens gevuld worden met vochtwerende gel. Ook dit zal optrekkend vocht helpen voorkomen.

Vochtproblemen onderzoeken

Doorslaand vocht is niet afkomstig van het grondwater maar van externe neerslag, zoals regenwater of sneeuw. Deze kan door poreuze buitenmuren worden opgezogen, waardoor er duidelijk zichtbare vochtplekken op de buitenmuren ontstaan. Deze vochtplekken kunnen op hun beurt ook binnenhuis voor vochtafzettingen en vochtplekken zorgen. Het vochtwerend maken van de gevel, bijvoorbeeld door middel van speciale impregnatie zal het probleem doorgaans verhelpen.

Bouwvocht betreft vocht dat nog aanwezig is in het gebouw nadat er recente bouwwerkzaamheden zijn afgesloten. Dit kan het gevolg zijn van nieuwbouw, maar ook ingrijpende renovatiewerkzaamheden kunnen voor bouwvocht binnenshuis zorgen. Het is dan ook belangrijk dat de woning kans krijgt om na ingrijpende bouwwerkzaamheden goed uit te dogen. Regelmatige, grondige ventilatie kan hierbij helpen evenals het plaatsen van speciale vochtvreters.

Lekkagevocht is lang niet altijd duidelijk traceerbaar, bijvoorbeeld wanneer een leidingbreuk zich binnen de muren heeft voorgedaan. Indicatoren die hierop wijzen zijn onverklaarbare vochtplekken op specifieke locaties.

Overmatig condensatievocht kunt u van alle gevallen nog het eenvoudigst verhelpen, door regelmatig te luchten en desnoods speciale ventilatiesystemen te plaatsen. Deze hoeven niet duur te zijn maar zorgen wel voor resultaat. De technici van bouwkundige keuring Hilversum vertellen u hier graag meer over, en kunnen u desgewenst helpen deze te installeren. Neem voor het aanvragen van een bezoek contact met ons op via 0636078178.